woensdag 12 november 2008

Een paar oude items

Deze items zijn alweer ff geleden gemaakt, maar daarom niet minder mooi/interessant!
De volgorde is willekeurig (of toch niet?).

-Loktiener (is eens wat anders..)

De loktiener is nog maar net geboren, maar lijkt toch alweer een voorbij station. Want kan je een minderjarige als lokmiddel een winkel in sturen? De PvdA vindt van wel. De partij wil namelijk dat tieners gaan controleren of winkeliers zich houden aan het verbod om aan jongeren onder de zestien jaar alcohol te verkopen.
BNR verslaggever Job Jan Altena ging met twee eigen loktieners de supermarkt in

-Weer panden verzakt aan Vijzelgracht

In het centrum van Amsterdam zijn gisteravond opnieuw panden ontruimd die dreigen te verzakken vanwege de aanleg van de Noord-Zuid-lijn.

Tientallen bewoners van de Vijzelgracht moesten worden geƫvacueerd. Onder hen waren ook gezinnen met kinderen. In juni werden ook al 4 panden ontruimd na een lek in een damwand van de nabijgelegen bouwput. De gemoederen liepen gisteren bij de bewoners hoog op, zo merkte BNR-verslaggever Job Jan Altena. Eerst sprak hij nog met Marga Olijkan van de brandweer. Verslag vanaf de Vijzelgracht

-Nog meer 'huizen nieuws': Woningmarkt van het slot.
Geld blijkt opnieuw het laxeermiddel om de doorstroming op de woningmarkt op gang te brengen. De politiek volgt met argusogen een experiment dat op 1 oktober begint. Vier woningcorporaties en de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting bedachten 'huur op maat'. Hoe dat werkt hoor je hier!

-Daar wil je toch niet wonen!
Als het aan Rijkswaterstaat ligt wonen mensen straks net zo graag aan de snelweg als aan het water. Rijkswaterstaat voert een onderzoek uit naar de bestaande ideeƫn om Nederlanders enthousiaster te krijgen voor wonen aan de ring.

-hier kun je niet meer wonen.. en ook niet meer studeren!

De brand in het gebouw van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft is nog steeds niet onder controle. De brand is zelfs overgeslagen naar een naastgelegen gebouw. De brandweer had zich al teruggetrokken omdat het gebouw niet meer te vertrouwen is.
Volgens de brandweer bestaat de kans dat het gebouw als verloren moet worden beschouwd.
Volgens BNR verslaggever Job Jan Altena is er kans op instorting.

-Hufterig gedrag op de werkvloer
Pennen, pakken papier, maar ook duizenden euro's worden weggesluisd. Hufterig gedrag, maar we maken er ons bijna allemaal schuldig aan. Jaarlijks stelen werknemers voor miljarden van de baas. Het aantal particuliere recherchebureaus steeg vorig jaar dan ook met 30 procent. Jos Meekel van Hoffmann bedrijfsrecherche speurt naar hufters op het werk

-Walk the World
Voor slechts 20 eurocent krijgt een kind in een ontwikkelingsland een gratis maaltijd op school. Daarom liepen gisteren in Rotterdam duizenden mensen mee aan de wereldwijde sponsorloop Walk the World. De opbrengst gaat naar het wereldvoedselprogramma van de VN. In Nederland word de sponsorloop georganiseerd door TNT, DSM en Unilever. Ik sprak in Rotterdam met de topmannen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten