zaterdag 26 december 2009

Moeder wil band met zeilmeisje verbeteren

Woensdag 23 december bepaalde de rechter in Utrecht dat Laura niet uit huis wordt geplaatst. Zij mag bij haar vader blijven en zich voorbereiden op de grote zeilreis om de wereld. Iedereen blij: Laura, vader, Kinderbescherming en Jeugdzorg. Behalve haar moeder. Zij verliet woensdag de rechtszaal vroegtijdig en hevig geëmotioneerd.

Als verslaggever heb ik de zaak gevolgd en veel met de moeder, Babs Müller, gesproken. In het gesprek dat ik voerde met Dayenne Schuring van Bureau Jeugdzorg kwam me dat van pas. Woensdagavond toen ik net thuis kwam van de zitting in de Rechtbank Utrecht, belde de moeder van Laura mij op. De dag ervoor hadden we al lang met elkaar gesproken en ook nu wilde zij graag háár kant van het verhaal met me delen.

Laura's moeder maakt zich zorgen om haar dochter en de zeilreis die zij wil maken. Maar zij wil vooral het contact met Laura behouden en verbeteren. Zij houdt van haar dochter. De zeilreis staat een goed contact in dit geval in de weg. Want zolang zij het ouderlijkgezag -en dus ook de verantwoordelijkheid voor de zeilreis- heeft, geeft dat zoveel verschil van mening en onenigheid, dat dat de goede relatie verstoord. Daarom heeft ze besloten het ouderlijkgezag over haar 14 jarige dochter geheel aan de vader over te dragen. Een bijzondere stap, maar in tegenstelling tot andere berichtgeving de volgende morgen, juist met als doel de band met haar dochter te herstellen.


1 opmerking:

 1. De raad voor de kinderbescherming is een onderdeel van Justitie die niet aan waarheidsvinding te hoeven doen..dus waarheidsvinding gebasseert op feiten.

  Een kinderrechter heeft slechts een half uur per zaak en dan is het kind reeds al uit huis geplaatst he en moet de ouders binnen 10 dagen verschijnen voor de rechter de eerste keer.

  Ondertussen zit Joris demmink, een verdachte pedofiel gewoon nog op zijn plaatst als SG bij Justitie.

  Dat is Nederland, er is geen rechtsgang meer zodra Jeugdzorg begint zich op tedringen aan de burger...criminelen zijn het..van het allerlaagste soort!

  www.jeugdzorgbeleid.nl

  BeantwoordenVerwijderen