woensdag 16 december 2009

Op de pont

De gemeente Amsterdam had in 2002 nóóit het groene licht mogen geven om de Noord-Zuidlijn aan te leggen! Sterker: Het college burgemeester & wethouders had het besluit tot aanleg niet eens mogen vóórleggen aan de raad.
Dat concludeerde de enquêtecommissie, die onderzoek deed hóe de aanleg van de nieuwe metrolijn zó uit de hand heeft kunnen lopen.
Het rapport van de commissie telt veertig veelal zeer kritische conclusies.

Geen betere plaats om de stemming onder Amsterdammers te peilen dan op de pont tussen Amsterdam-Noord en -Zuid, dachten we op de redactie van Knooppunt Kranenbarg
Dus sprong ik in de trein naar de hoofdstad. Ik had precies anderhalf uur voordat ik live op Radio 2 te horen zou moeten zijn. In de trein had ik even de tijd om wat ANP berichten met conclusies van de enquêtecommissie te lezen.
Aangekomen bij de pont had ik twee zorgen. Blijft de verbinding met Hilversum werken terwijl ik met de pont van de ene naar de andere kant vaar?! En -niet geheel onbelangrijk- willen de forensen op de pont wel iets zeggen, als ik 'live' een microfoon onder hun koude neus duw?!
Uh.. nee, ik had ook nog een derde zorg: hoe bevries ik niet?!Hier nog een mooie tijdlijn over het Noord-Zuidlijn nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten